Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Daley Blind voor 17,5 miljoen naar Manchester United

30 augustus 2014, 10.03 uur · Aangepast 2 september 2014, 17.49 uur

Daley Blind maakt kort voor het verstrijken van de transferperiode dan toch de overstap naar Manchester United.

De Telegraaf meldt vanochtend dat de middenvelder van Ajax een contract voor vier seizoenen gaat ondertekenen bij de club van oud-bondscoach Louis van Gaal. Met de overgang zou naar verluidt een bedrag van 17,5 miljoen euro zijn gemoeid.

De geruchten dat Van Gaal de 24-jarige Blind aan zijn selectie wilde toevoegen, deden al langer de ronde. Toch leek de transfer met het sluiten van de transfermarkt in zicht uit te blijven. De recente slechte resultaten van Manchester United deden de interesse van de trainer voor de Ajacied weer aanwakkeren.

Blind, die nog een contract had tot 2016 in de ArenA, is de volgende miljoenenaankoop. Het bedrag van 17,5 miljoen dat Manchester United neertelt kan nog oplopen door bonussen. Ajax heeft nog geen vervanger voor Blind vastgelegd.

Volgens De Telegraaf kan Nick Viergever, overgekomen van AZ, de positie op het middenveld invullen. Daarnaast zou directeur voetbalzaken Marc Overmars zijn oog hebben laten vallen op Daley Sinkgraven van sc Heerenveen. Voetballers kunnen nog tot en met 31 augustus wisselen van club. Daarna is de transferperiode gesloten.

UPDATE: Ajax meldt op zijn site dat het een akkoord heeft bereikt met Manchester United, de Engelse club maakt 17,5 miljoen euro over naar Amsterdam.

Ajax en Manchester United zijn akkoord over de transfer van Daley Blind. #Daleybedankt! http://t.co/NBC6NdjVLI

— AFC Ajax (@AFCAjax) August 30, 2014