Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Theatervoorstelling ANNE langer te zien

1 september 2014, 09.53 uur · Aangepast 3 september 2014, 16.43 uur

De theatervoorstelling ANNE, over het leven van Anne Frank, is verlengd tot en met januari 2015.

Oorspronkelijk zou de voorstelling tot eind november te zien zijn. Inmiddels zijn al 100.000 kaarten verkocht, maakte de producent maandag bekend. De voorstelling ging 8 mei in première in een speciaal daarvoor gebouwd theater in het westen van de stad.

ANNE is de eerste theatervoorstelling over Anne Frank die is gebaseerd op alle versies van haar dagboeken, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie en de archieven van de familie Frank. Het schrijversechtpaar Jessica Durlacher en Leon de Winter schreef het stuk op verzoek van het Anne Frank Fonds in het Zwitserse Basel, dat door Annes vader Otto Frank is opgericht.

De uitvoering van ANNE gebeurt in een levensgroot decor. Het Achterhuis aan de Amsterdamse Prinsengracht, waar Anne en haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog zaten ondergedoken, is op het podium bijna op ware grootte nagebouwd. Volgens de producent komen er veel bezoekers uit het buitenland. Met behulp van een vertaalsysteem is de voorstelling in talrijke talen te volgen.