Start van hoofdcontent

Stad

nl

Selectie Davis Cup in Ziggo Dome bekend

2 september 2014, 13.34 uur · Aangepast 2 september 2014, 18.39 uur

Jan Siemerink heeft Robin Haase, Igor Sijsling, Thiemo de Bakker en Jean-Julien Rojer opgenomen in de Daviscupselectie voor het promotie-degradatieduel met Kroatië.

De captain hield hiermee vast aan het team waar hij de laatste wedstrijden ook al voor koos.

De Nederlandse tennissers presteerden teleurstellend bij de US Open. Siemerink erkende dinsdag in Amsterdam dat zijn team er niet goed voorstaat. 'Het kan beter. Zeker in de grandslams hebben de spelers stappen te maken. We hebben werk te doen in de aanloop naar de Daviscup. Ze zullen vooral met z'n vieren op de baan veel uren gaan maken en daarnaast zal er mentaal het nodige te doen zijn.'

Toch acht Siemerink zijn team niet kansloos. 'Tegen Tsjechië werden onze kansen ook laag ingeschat, maar waren we er toch dichtbij. We moeten alleen wel ons beste tennis spelen.' 

Ziggo Dome
Nederland neemt het van 12 tot en met 14 september op tegen de Kroaten in de Ziggo Dome in Amsterdam. Speciaal voor de ontmoeting wordt in de multifunctionele hal een gravelbaan neergelegd.

De tennissers werden veroordeeld tot de wedstrijd tegen Kroatië na de nederlaag tegen Tsjechië in de eerste ronde van de wereldgroep.