Start van hoofdcontent

Stad

nl

Twee doden na gasexplosie Diemen

4 september 2014, 22.06 uur · Aangepast 7 september 2014, 20.24 uur · Foto: Eelco Freriks

Bij de explosie in een flat aan de Beukenhorst in Diemen zijn twee personen om het leven gekomen. Er zijn nog twee personen vermist en er vielen zeker vijftien gewonden. Nog niet alle woningen in de flat zijn doorzocht.

Rond 15.45 uur hoorden getuigen een harde knal. Waarschijnlijk is bij werkzaamheden aan de flat een gasleiding geraakt. Door de explosie werden de voor- en achtergevel van de flat verwoest. Ook balkons van de onderste verdiepingen stortten in. Direct na de explosie brak een grote brand uit.

Door de explosie is een deel van het gebouw ontzet en bestaat er instortingsgevaar. De brandweer heeft nog niet alle woningen kunnen doorzoeken. Er worden nog twee personen vermist.

Gewonden
Van de gewonden konden negen personen ter plaatse behandeld worden door ambulancepersoneel. Zes personen zijn met onbekende verwondingen naar verschillende ziekenhuizen overgebracht.

De burgemeester van Diemen is aanwezig om met bewoners van de flat te praten. Er zijn rond de tachtig bewoners geëvacueerd. Het lage deel van het gebouw is mogelijk vanavond weer toegankelijk, het hoge gedeelte van het gebouw blijft afgesloten.