Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kort geding actiegroep Oosterpark tegen bomenkap

6 september 2014, 14.35 uur · Aangepast 17 september 2014, 14.58 uur

Omwonenden van het Oosterpark stappen naar de rechter om de kap van ruim 400 bomen tegen te houden. Ook zeggen ze gevoelige informatie te hebben waarmee er een rechtszaak tegen de gemeente aangespannen wordt.

De bewoners hebben zich verenigd in de actiegroep Omsingeling Oosterpark en voeren al tijden een strijd tegen de in hun ogen onnodige bomenkap. 'De gemeente heeft besloten om vanaf maandag a.s. het Oosterpark bijna te halveren. In de eerste fase worden er 302 bomen gekapt en in de tweede fase nog eens 150 bomen.'

Met het kort geding dat deze week moet dienen, moet de eerste fase van de kap worden tegengehouden. De actiegroep organiseerde vorige week ook al een protestmars tegen de bomenkap.

Mogelijke strafzaak
Ernst Sonneveldt, één van de initiatiefnemers van de actiegroep, zegt ook dat er 'nieuwe juridische feiten aan het licht zijn gekomen'. De groep beraadt zich nu om deze te gaan gebruiken in een rechtszaak tegen het stadsdeel en de gemeente. Wat deze juridische feiten zijn, wil Sonneveldt niet zeggen.