Start van hoofdcontent

Stad

nl

Broer Badr Hari voor rechter wegens meineed

8 september 2014, 16.18 uur · Aangepast 9 september 2014, 12.23 uur

De jongere broer van kickbokser Badr Hari, Yassine, moet op 18 september voor de rechtbank verschijnen wegens het plegen van meineed in de strafzaak tegen Badr.

Yassine werd vorig jaar oktober in de rechtszaal aangehouden, nadat hij een verklaring had afgelegd ten gunste van zijn broer. Volgens het Openbaar Ministerie loog Yassine.

De verklaring kwam erop neer dat niet Badr maar Yassine de eigenaar van Club Air, Jeroen van den Berg, heeft mishandeld. Van den Berg zelf heeft altijd gezegd dat Badr zijn mishandelaar was. De rechtbank heeft de verklaring van Yassine niet serieus genomen en Badr mede voor de zaak-Club Air veroordeeld.

Behalve voor de meineed staat Yassine ook terecht voor zijn aandeel in een vechtpartij in weer een andere discotheek, de Jimmy Woo. Ook voor dat geweld is Badr door de rechter veroordeeld. Badr kreeg 1,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Het OM heeft tegen dat vonnis hoger beroep aangetekend, omdat het de straf te laag vindt. Het OM had 4 jaar geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Ook Badr zelf ging in beroep. Hij ontkende onder meer het hoofdfeit waarvoor hij is veroordeeld, de zware mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens dancefestijn Sensation in de Amsterdam ArenA. Everink raakte ernstig gewond.