Start van hoofdcontent

Stad

nl

Groep flatbewoners Diemen slaapt buiten, één vrouw onderkoeld

9 september 2014, 11.41 uur · Aangepast 10 september 2014, 12.21 uur

Een groep van 15 tot twintig bewoners, waaronder enkele kinderen, van de Beukenhorstflat in Diemen heeft de nacht buiten doorgebracht. Eén vrouw is vanochtend aan onderkoelingsverschijnselen behandeld.

Ze sliepen op bankjes en het veld voor het gebouw, zo heeft een gezin met meerdere kinderen in de auto geslapen. Enkele andere kinderen hebben buiten geslapen. De bewoners willen na de gasexplosie van donderdag niet meer terug naar hun woning. Ze zijn bang voor instortingsgevaar en asbest.

Vanochtend is er nog een ambulance naar de flat gereden omdat één van de bewoners onderkoelingsverschijnselen had. Zij is ter plekke nagekeken en opgewarmd.

De groep toog maandagavond naar het stadhuis en de woning van de burgemeester om verhaal te halen. Ze voelen zich echter niet meer veilig in de flat waar vorige week donderdag een enorme gasexplosie plaatsvond die twee mensen het leven kostte.

Burgemeester Koopmanschap heeft de demonstranten te woord gestaan en aangegeven morgen op het gemeentehuis met de bewoners in gesprek te willen. Boze bewoners dreigen nu net zo lang buiten te slapen tot er een oplossing is.