Start van hoofdcontent

Stad

nl

Letselschade-advocaat Mewa: 'Wie haalde de trekker over?'

9 september 2014, 16.41 uur · Aangepast 10 september 2014, 14.31 uur

'De cruciale vraag, wie heeft de trekker overgehaald, is nog niet beantwoord.' Dat is de eerste reactie van advocaat Veeru Mewa van het Amsterdamse kantoor Beer Advocaten dinsdag op het tussentijdse rapport van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV).

Het kantoor van Mewa staat nabestaanden bij van meer dan twintig slachtoffers van de ramp met MH17. Al enkele dagen na de ramp werd zijn kantoor door nabestaanden gebeld voor advies.

'Eigenlijk staat er niets nieuws in', concludeert Mewa na lezing van het rapport. De advocaat werkt momenteel aan claims. Daar ziet hij geen nieuwe aanknopingspunten voor in dit nieuwe rapport.

Mewa denkt wel dat nabestaanden wellicht troost kunnen vinden in de bevestiging van het vermoeden dat het vliegtuig al in de lucht uit elkaar is gevallen. 'Dat nu duidelijk is dat het echt een abrupt einde was, kan troost bieden. Uit niets blijkt dat de bemanning in de gaten heeft gehad wat er gebeurde. Het moet in een fractie van een seconde voorbij geweest zijn.'

Uit het tussentijdse rapport blijkt dat vlucht MH17 al tijdens de vlucht in stukken is gebroken. Vermoedelijk als gevolg van een groot aantal objecten die met hoge snelheid het toestel doorboorden.