Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kroongetuige Fred R. noemt Holleeder opnieuw in Passage-proces

13 september 2014, 17.23 uur · Aangepast 16 september 2014, 13.12 uur

Nu justitie een deal heeft gesloten met beroepscrimineel Fred R., lijkt het erop dat Willem Holleeder niet lang op vrije voeten blijft. R. gaat namelijk verklaren over diverse moorden, waar ook Holleeder een rol bij speelde.

Fred R. deed zijn verklaringen voor Passage, een zeer uitgebreid en ingewikkeld strafproces, waarin diverse liquidaties in de onderwereld worden behandeld. 'En het OM is er blijkbaar alles aan gelegen om deze verdachten veroordeeld te krijgen', zegt misdaadjournalist Harry Lensink.

Al eerder in het proces sloot justitie een deal met een andere kroongetuige, Peter la Serpe. Ook hij sprak zich uit over Holleeder, maar dat werd niet meegenomen in de rechtszaal. Officieel is Holleeder dus nog steeds geen verdachte.

Lensink 'Gisteren hebben ze expliciet naar buiten gebracht dat Holleeder ook wordt genoemd in die verklaringen. Dus ik denk dat dat toch wel een signaal is dat ze daar iets mee willen gaan doen.'

Het is nog niet zeker dat de verklaringen van Fred R. ook echt worden meegenomen in een eventuele veroordeling. Maar wel zeker is dat het al lang slepende proces nog langer zal duren.