Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wedstrijdje vissen op het IJ voor het goede doel

13 september 2014, 20.07 uur · Aangepast 14 september 2014, 02.04 uur

Op het IJ visten vandaag 75 topsportvissers in een wedstrijd voor het goede doel. Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd door viswinkel Rien de Wolf in Noord, dit keer werd er geld ingezameld voor de kinderkankerafdeling van het AMC.

Om klokslag 10 uur vanochtend gingen de 35 boten van start om de beste visstek op het IJ te vinden. Uit alle hoeken van het land waren de vissers gekomen om zoveel en zo groot mogelijke roofvissen te vangen zoals snoeken, baarzen en snoekbaarzen.

Eenmaal bezig blijkt toch dat het sportvissen wel meer is dan alleen een lijntje uitgooien, dat beweert organisator Leo van der Hilst althans: 'Het is stekkenkennis, waterkennis, veel vissen. Veel op het water zitten. Dingen uitproberen. Werkt de ene manier niet, dan overschakelen op de andere. Niet te lang op een plek blijven. Het is eigenlijk een wetenschap.'

En werd er vandaag dan ook nog wat gevangen? Jazeker, de grootste vangst van de dag kwam op een vis van 70 centimeter lang. Het AMC is niet echt rijk geworden van de inzamelingsactie, er werd 1400 euro opgehaald.