Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Enorme illegale rave gaat niet door

15 september 2014, 13.39 uur · Aangepast 15 september 2014, 20.54 uur

Het Facebook evenement van de 'Anonymous Rave' is zojuist zonder nadere verklaring van de organisatie gecanceled. Het ziet er dus naar uit dat het evenement niet doorgaat.

In juli kondigden anonieme organisatoren de rave aan uit protest tegen het beleid in de Amsterdamse clubscene. Die zou geteisterd worden door te hoge entree- en drankprijzen en onvriendelijke portiers. 

De Anonymous Rave had een illegaal feestje moeten worden met meerdere podia in de Amsterdamse binnenstad. Binnen een paar dagen hadden zich via facebook 56.000 mensen aangemeld. De rave stond gepland voor 27 september

Het plan kreeg destijds al kritiek: zo zou het onhaalbaar zijn om in hartje Amsterdam ongemerkt 5 podia op te bouwen, en bovendien werd de organisatie verweten dat de protestrave slechts een excuus zou zijn voor een illegaal feestje. 

Nachtburgemeester Mirik Milan liet in juli nog weten dat de rave 'niet zomaar een hype was' en dat het feest er echt zou komen. Of er nog plannen zijn om de rave ooit nog door te zetten is niet duidelijk.

Update: Nachtburgemeester Mirik Milan laat weten in contact te staan met de organisatie van de rave. Er wordt volgens hem nog gezocht naar een mogelijke nieuwe datum in overleg met de gemeente.