Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners flat Diemen nog niet naar huis

15 september 2014, 14.23 uur · Aangepast 17 september 2014, 18.20 uur

Bewoners van de hoogbouwflat aan de Beukenhorst in Diemen, die begin september werd getroffen door een gasexplosie, kunnen maandag nog niet terug naar hun woning. Zij moeten langer in hotels op Schiphol blijven.

Dat zegt een woordvoerder van woningbouwvereniging De Key tegen AT5. Er is meer tijd nodig voor stut- en herstelwerkzaamheden aan het flatgebouw en de 72 getroffen woningen in het zogeheten blauwe deel van de flat (zie kaartje). Dat gedeelte van de flat bevindt zich niet direct boven de plaats van de explosie.

De woningen direct boven de explosie (32 appartementen, het rode gedeelte), zijn voor langere tijd onbewoonbaar. De Key heeft contact met de bewoners over herhuisvesting. Later deze week zal duidelijk worden wanneer de bewoners van het blauwe gedeelte terug kunnen naar hun huizen.

De gemeente Diemen zal na afronding van de werkzaamheden een brief sturen, waarin gegarandeerd wordt dat de woningen veilig zijn. Per gezin zal een begeleider aangewezen worden, die ondersteuning biedt bij de terugkeer naar huis. Ook wordt er psychische hulp geboden.

Enkele bewoners van het blauwe gedeelte hebben aangegeven dat zij niet terug willen keren naar hun flat. Eerder waren bewoners van de laagbouw, die al op 6 september werd vrijgegeven, niet van plan om terug te keren. De Key benadrukt dat ook alle bewoners, zodra hun woning veilig is, terug moeten naar hun flat.

Bij de gasexplosie kwamen twee mensen om het leven

De Key