Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Anonymous Rave wordt legaal protest

15 september 2014, 22.15 uur · Aangepast 16 september 2014, 13.12 uur

De organisatie van Anonymous Rave organiseert op 27 september een manifestatie in het industriegebied Westpoort. Dat heeft de organisatie afgesproken met burgemeester Eberhard van der Laan.

Het evenement op Facebook, waar bijna 54.000 mensen zich voor hadden aangemeld, is vanmorgen om veiligheidsredenen verwijderd. Er zal morgen een nieuw evenement op Facebook worden aangemaakt. Daarin wordt duidelijk gecommuniceerd dat het niet om een illegale rave gaat, maar om een manifestatie.

Die zal plaatsvinden op 27 september, de dag dat aanvankelijk de rave stond gepland. Met de manifestatie wil de organisatie aandacht vragen voor de hoge prijzen in de Amsterdamse uitgaansscene. De organisatie pleit voor lagere entreeprijzen en 'minder regels die de kosten opjagen'.

'Op dit moment lijken de feesten en festivals zich vooral te richten op de rijken, voor alles moet je betalen, hoge waterprijzen en betalen voor de WC is de grootste ergenis van de bezoekers', schrijft de organisatie in een persbericht.