Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Zuidoost woedend over VVD-plan voor Kwaku

15 september 2014, 23.43 uur · Aangepast 17 september 2014, 21.31 uur

Buurtbewoners en organisatoren zien de plannen van de VVD om het Kwaku-festival compacter te maken niet zitten. 'Doordeweeks moet ik werken. Oprotten met de VVD.'

De liberale partij vindt dat Kwaku door het succes, met bijbehorende drukte, overlastgevend is geworden. Daarom moet het festival tien aaneengesloten dagen lang zijn, terrwijl dat er nu nog vijf losse weekenden zijn. 'Alles bij elkaar is de balans een beetje zoek tussen het succes en de overlast', zegt VVD-raadslid Anne Marttin.

'Doordeweeks? Wie gaat mensen trekken doordeweeks? Wie?', vraagt een bewoner zich af. 'Ik denk dat het een dooie boel wordt', zegt een ander. Ook de kraamhouders vinden het maar een slecht idee. Ze denken doordeweeks niet genoeg klanten te kunnen trekken om winst te maken.

De organisatie gaat het plan van de VVD niet uitvoeren. Wel wil organisator Ivette Foster de critici wellicht tegemoet komen. 'Ik kan mij wel voorstellen dat we gaan spelen met weekenden, dagen daar tussen in, dus dat we op die manier gaan hoe we het iets compacter kunnen houden.'

Over elf maanden begint Kwaku weer. Als het aan de VVD ligt komen er dan ook themadagen, zoals een roze maandag, een gospeldinsdag en een Caribische woensdag.