Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Schoonzoon aangehouden voor woningoverval Amstelveen'

16 september 2014, 11.23 uur · Aangepast 18 september 2014, 18.11 uur · Foto: Martin Damen

Beroepscrimineel en Amsterdammer Rob Z. is in zijn cel in Almere aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de brute woningoverval in Amstelveen. Daarbij werd een bejaard echtpaar, de schoonouders van Z., bedreigd en vastgebonden.

Volgens De Telegraaf hield de politie al langer rekening met de mogelijke betrokkenheid van Rob Z. De daders bleken zeer goed op de hoogte de situatie in het huis dat zij beroofden. Z. zit op het moment een straf uit voor zijn rol in de Yellowstonezaak. Hij is daarin onder andere veroordeeld voor het opdrachtgeven voor een moordaanslag.

Volgens de advocaat van Rob Z., Richard van der Weide, ontkent zijn cliënt iedere betrokkenheid en is hij bereid een verklaring af te leggen. Z. is inmiddels van de gevangenis overgebracht naar een politiecel.

Uit het huis van het bejaarde echtpaar werd voor acht ton aan sieraden en kunst gestolen. Waarschijnlijk konden de overvallers de waardevolle spullen niet verkopen. Het echtpaar kreeg namelijk een briefje in de bus met de vraag of zij hun spullen terug wilden kopen. Daarop deed de politie een aantal aanhoudingen. Inmiddels is de rechtszaak tegen vijf verdachten begonnen.