Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Alles geoorloofd om Zlatan te stoppen'

16 september 2014, 15.53 uur · Aangepast 16 september 2014, 20.18 uur

Wat Frank de Boer betreft doet Ajax er woensdagavond alles aan om Paris Saint Germain-aanvaller Zlatan Ibrahimovic af te stoppen.

'We moeten alles doen wat geoorloofd is, zolang het van de scheidsrechter mag, om hem te stoppen', stelde De Boer daags voor het Champions League-duel met PSG. Wat hem betreft is de tegenstander van morgen een kandidaat om de Champions League te winnen. 'Ze zitten dicht bij grote clubs als Real Madrid en Barcelona. Ze missen alleen nog de ervaring ten opzichte van die échte grote clubs'.

Maar hoe en of Ajax dan wel kans maakt tegen zo'n grootmacht wilde De Boer nog niet kwijt. 'Het lijkt me niet verstandig om nu te zeggen waar de mogelijkheden liggen tegen PSG. Maar ze hebben in de competitie al drie keer gelijkgespeeld, dus ze zijn zeker kwetsbaar'.

Met het hele team aanpakken
Ajax-verdediger Niklas Moisander meent dat het afstoppen van Ibrahimovic een taak wordt van het hele team. 'Hij is niet één op één af te stoppen. We moeten dus niet het duel met hem aangaan, maar wachten op het juiste moment. We zullen het met het hele team moeten doen'.