Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dam tot Damloop waarschuwt voor warmte

17 september 2014, 15.55 uur · Aangepast 17 september 2014, 19.43 uur · Foto: Rob van de Raapkamp

De organisatie van de Dam tot Damloop waarschuwt vandaag voor warmte. Op zowel zaterdag, tijdens de Damloop by night, als zondag bij de Dam tot Damloop zelf, loopt de temperatuur op tot 20 graden.

Ook al lijkt 20 graden niet buitensporig warm, toch doet de organisatie een serieuze oproep: 'Mensen die in het verleden eerder problemen hebben gehad met warmte, lopen een groter risico op een herhaling en doen er verstandig aan om hun doelstelling minimaal flink naar beneden bij te stellen door rustiger te lopen en heel goed te luisteren naar hun lichaam. In het uiterste geval moeten zij zelfs overwegen niet van start te gaan.'

Naast een algemene waarschuwing geeft de organisatie ook een aantal praktische tips om met de warmte om te gaan. Zorg ervoor dat zweet kan verdampen, bescherm jezelf goed tegen de zon, drink regelmatig ook wanneer je geen dorst hebt en gebruik een Rode Kruispost als dat nodig mocht zijn.

De allerbelangrijkste tip is toch nog steeds: zorg dat je goed getraind bent. Maar dat is voor sommige deelnemers waarschijnlijk al te laat.