Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stad krijgt noodfonds om veranderingen in de zorg op te vangen

17 september 2014, 22.12 uur · Aangepast 18 september 2014, 09.48 uur

Amsterdam richt een noodfonds op met daarin 62 miljoen euro om tegenvallers bij de veranderingen in de zorg op te vangen.

Bovendien komen er miljoenen extra voor onderwijs, armoedebestrijding en om de woningmarkt aan te jagen. Dat blijkt uit de begroting voor 2015, die vanochtend op het stadhuis werd gepresenteerd.

Het nieuwe stadsbestuur van D66, SP en VVD heeft een aantal speerpunten benoemd. 62 miljoen wordt wordt gereserveerd om tegenvallers in de zorg op te vangen. 32 miljoen gaat naar onderwijs en voor armoedebestrijding is 20 miljoen uitgetrokken. 

Oppositie
De oppositie is ontevreden over de begroting. 'Wij hadden heel erg gehoopt dat we in deze begroting meer duidelijkheid zouden krijgen waar het geld allemaal naartoe gaat. Het gekke is dat dat er niet instaat', aldus fractievoorzitter van de PvdA, Marjolijn Moorman.

Ook raadslid van GroenLinks Femke Roosma is niet tevreden. 'Normaal gesproken stemt Groenlinks wel voor begrotingen als ze goed en degelijk zijn opgesteld, maar ik vind nu dat er weinig concreets in staat'. 

Op 1 oktober wordt er uitgebreid over de begroting gesproken in de gemeenteraad.