Schöne schiet Ajax naar gelijkspel

18 september 2014, 00.36 uur · Aangepast 26 september 2014, 12.37 uur

Ajax heeft vanavond de groepsfase van de Champions League geopend met een gelijkspel tegen Paris Saint-Germain (1-1)

Ajax kwam na 14 minuten op achterstand door een treffer van Edinson Cavani, na een fout van Nicolai Boilesen. Voor rust was Paris Saint-German de betere ploeg.

In de tweede helft drong Ajax steeds meer aan. Lasse Schöne maakte in de 74e minuut vanuit een vrije trap gelijk (1-1).

Het elftal van Frank de Boer mocht de tegenstander dankbaar zijn dat het de hele wedstrijd spannend bleef. Oude bekenden als Zlatan Ibrahimovic en Gregory van der Wiel mochten zich net als Lucas aanrekenen dat ze de voorsprong van hun ploeg niet verdubbelden. De kampioen van Frankrijk gunde Ajax op die manier de kans op een wonderbaarlijke ontsnapping.

Met durf en vertrouwen
In een poging wat meer grip te krijgen op het middenveld wisselde  De Boer middenvelder Nick Viergever voor Niki Zimling. Anwar El Ghazi mocht Kolbeinn Sigthorsson aflossen, waardoor de  Lasse Schöne als spits kwam te spelen. De formatie voetbalde plotseling weer met durf en vertrouwen, net als vorig seizoen tijdens een memorabele thuiswedstrijd tegen FC Barcelona (1-1).