Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rechtszaak tegen broertje Badr Hari uitgesteld

18 september 2014, 10.29 uur · Aangepast 20 september 2014, 14.45 uur

De jongere broer van kickbokser Badr Hari moet zich vandaag verantwoorden voor de rechtbank.

Yassine Hari wordt verdacht van het plegen van meineed tijdens de strafzaak tegen Badr. Hij zou in een verklaring zijn broer in bescherming hebben genomen. Yassine werd daarom vorig jaar oktober aangehouden in de rechtszaal.

Hij vertelde dat niet Badr maar hij de eigenaar van Club Air, Jeroen van den Berg, heeft mishandeld. Het slachtoffer heeft echter altijd beweerd dat de kickbokser de schuldige was. De rechtbank geloofde hem en heeft Badr mede voor de zaak-Club Air veroordeeld.

Na en dag en een nacht op het politiebureau kwam Yassine na zijn aanhouding weer op vrije voeten. Behalve voor meineed staat hij donderdag ook terecht voor zijn aandeel in een vechtpartij in de Jimmy Woo.

In deze zaak is ook Badr veroordeeld. Hij kreeg in uiteindelijk 1,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Zowel het Openbaar Ministerie (OM), die 4 jaar cel had geëist, als de kickbokser is in hoger beroep gegaan.

UPDATE: De behandeling van de rechtszaak is uitgesteld. Een van de rechters is ziek geworden en daarom heeft de rechtbank in Amsterdam besloten de zaak aan te houden, zo bleek bij aanvang van de zitting.