Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachten oplichting stadsdeel West vrijgesproken

19 september 2014, 10.20 uur · Aangepast 19 september 2014, 16.15 uur

De twee mannen die werden verdacht van het oplichten van stadsdeel West voor tienduizenden euro´s, zijn vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Het voormalig stadsdeel Westerpark werd in 2007 en 2008 voor een bedrag van 65.000 euro opgelicht door betaling van vervalste facturen. De gemeente probeerde de schade op de twee verdachten te verhalen maar krijg nu voorlopig dus geen cent terug.

De twee, een 29-jarige en een 32-jarige man, richtten volgens De Telegraaf samen een bedrijfje op en zouden facturen hebben opgestuurd voor het zogenaamd verzorgen van kerstverlichting. Ondanks dat één van de verdachten tijdens verhoren heeft toegegeven voor de betalingen te hebben getekend, acht de rechtbank het niet bewezen dat hij ook daadwerkelijk heeft getekend en akkoord heeft gegeven voor de betaling.

De twee verdachte haalde het geld van de rekening maar is vrijgesproken omdat het niet duidelijk is of hij ook op de hoogte was van de oplichting. Eerder zei de gemeente al dat als de strafzaak niet leidt tot een veroordeling, dat het wil proberen het geld via een civielrechtelijke procedure terug te krijgen.