Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tien jaar cel voor peutermoord Zuidoost

19 september 2014, 16.02 uur · Aangepast 20 september 2014, 00.10 uur

De 39-jarige Paul A. is vrijdag veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf, wegens het met opzet doden van het 3-jarige jongetje Blessing.

Het kind, een zoontje van een neef van de verdachte, maakte door A.'s toedoen op 9 april 2013 een doodsmak vanaf de zesde verdieping van de flat Kikkenstein in Zuidoost.

'Onvoorstelbaar en onverklaarbaar', zo omschreef de rechter het gedrag van A., die tijdens zijn proces heeft verklaard dat hij zich door drankgebruik niets van het dramatische gebeuren kan herinneren.

Het Openbaar Ministerie had zestien jaar tegen de man geëist, wegens moord. Moord achtte de rechtbank niet bewezen, doodslag wel.

Vorig jaar april overleed het 3-jarige jongetje na een val van zes hoog van de flat Kikkenstein in Zuidoost. Paul A. zegt na wijn, wodka en wiet niet meer te weten wat er is gebeurd. Op de bewuste avond was A. bij zijn neef en diens vrouw op bezoek.

Op zeker moment nam hij Blessing op zijn arm, liep de woning uit, de galerij op, en keerde even later weer terug, zonder het kind. Tegen de ouders van het jongetje zei hij dingen als 'Ik heb hem weggegooid.' Getuigen hebben hem kort daarna horen zeggen dat hij de peuter had gedood.

Van het eigenlijke drama was één ooggetuige, maar deze heeft telkens wisselende verklaringen afgelegd, waardoor deze voor de rechter onbruikbaar zijn geworden.