Start van hoofdcontent

Stad

nl

Motoren bij herdenking slachtoffer tramongeluk

21 september 2014, 14.55 uur · Aangepast 25 september 2014, 10.06 uur

De vrienden van Fatih, de jongen die in de nacht van vrijdag op zaterdag onder een tram kwam en overleed, organiseerden vandaag een herdenking voor hem.

Tegen 12.00 uur verzamelden enkele tientallen vrienden en bekenden van het slachtoffer zich op het Surinameplein in West. Veel belangstellenden kwamen op de motor, omdat ook Fatih een groot motorfan was. Onder luid gebrul vertrokken de motoren van het Surinameplein naar de plek waar Fatih werd aangereden. Tijdens de herdenking stonden ook de trams tijdelijk stil. Inmiddels liggen er ook vele bloemen op de trambaan.

Ook de trams die net aankomen wacht tot de tientallen vrienden en bekenden weer vertrokken zijn. pic.twitter.com/JAYisZ1V7s

— Annemijn Van Hilten (@annemijnvh) 21 september 2014

De laatste stop van de herdenkingsstoet is de moskee waar de jongen regelmatig kwam. In die moskee wordt hem een laatste eer gebracht.

Laatste stop is de moskee. Waar Fatih gewassen zal worden pic.twitter.com/aHF6Z2yrcb

— Annemijn Van Hilten (@annemijnvh) 21 september 2014

Fatih overleed nadat hij door een tram aangereden werd. Volgens de politie zou hij op het moment van de aanrijding mogelijk aan het bellen geweest zijn en heeft hij de tram helemaal niet zien aankomen.