Ajax wint thriller van Feyenoord: 0-1

21 september 2014, 18.20 uur · Aangepast 5 oktober 2014, 17.20 uur · Foto: Archief

Ajax heeft vandaag een zeer spannende klassieker gewonnen van Feyenoord. In Rotterdam werd het 0-1. Hoewel Feyenoord bijna de gehele wedstrijd de betere ploeg was, nam Ajax toch drie punten mee naar huis.

Hoewel het Feyenoord was dat al binnen drie minuten twee keer de lat raakte, maakte Ajax de 0-1. Ricardo van Rhijn nam op de rand van de zestien meter een vrije trap en schoot die, in de 5e minuut, feilloos langs Kenneth Vermeer. Ajax wist daarna geen vuist te maken, sterker nog het was Feyenoord dat de wedstrijd nog steviger in handen nam. In de 11e minuut kopte Feyenoord wederom op de lat.

in de resterende 30 minuten van de eerste helft moest Ajax constant in de achteruit. Het team van Frank de Boer wist de verschillende aanvalsgolven van Feyenoord echter te overleven. In de 24e minuut wist Anwar El Ghazi met een vlammend schot Kenneth Vermeer te testen, de doelman van Feyenoord keerde. Een minuut later kopte Kolbeinn Sigthorsson net voorlangs.

Tweede helft

In de tweede helft keerde het spelbeeld iets. Ajax leek wat meer in de wedstrijd te komen, maar het was nog steeds Feyenoord dat het spel maakte. De ploeg van trainer Fred Rutten begon wel meer fouten te maken, waardoor Ajax wat meer lucht kreeg. Van constante aanvalsgolven zoals in de eerste helft was geen sprake meer.

Ondanks een slotoffensief van Feyenoord, wist de club niet te scoren en mocht Ajax zich zeer gelukkig prijzen met de overwinning.