Start van hoofdcontent

Stad

nl

Peter Plasman: 'Andere advocaat wilde Fred Ros inpikken'

22 september 2014, 21.50 uur · Aangepast 23 september 2014, 12.47 uur

Een advocaat uit Amersfoort zou 4000 euro hebben betaald om Fred Ros naar zijn praktijk te lokken. Zijn poging mislukte, vertelt de Amsterdamse strafpleiter Peter Plasman vanavond in RTL Boulevard.

Hij is op dit moment de advocaat van Ros en noemt de praktijken 'ronduit schandalig'. 'Ik heb nog nooit eerder zoiets meegemaakt en ik denk ook niet dat het eerder is gebeurd.'

Toen de Amersfoortse advocaat wist dat Ros de nieuwe kroongetuige in het Passsageproces werd, zou hij hem hebben benaderd. 'Ik begreep van mijn cliënt Fred Ros dat een advocaat hem geld had betaald en een horloge had gegeven met het doel om de behandeling van de strafzaak van mij over te nemen', vertelt Plasman. 

Plasman dient een klacht in bij de Orde van Advocaten. De Amersfoorste advocaat wilde niet inhoudelijk reageren. 

Holleeder
Fred Ros heeft ervoor gekozen om voor strafvermindering bij de rechter openheid van zaken te geven in het omvangrijke liquidatieproces Passage, waarbij diverse moorden in de onderwereld worden behandeld. Hij zegt dat Dino Soerel en de Turk Ali Akgün hem moordopdrachten gaven. Dat zou Holleeder indirect ook gedaan hebben.