Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man krijgt drie jaar celstraf na misbruik kinderen

23 september 2014, 01.12 uur · Aangepast 23 september 2014, 23.49 uur

Een 51-jarige man is vandaag in hoger beroep veroordeelt tot een gevangenisstraf van drie jaar, omdat hij twee jonge kinderen seksueel heeft misbruikt. Bij een van hen gebeurde dat in een periode van drie jaar lang.

De man heeft ontucht gepleegd met een dochtertje van een vrouw die bij hem in Amsterdan inwoonde. Het meisje was 3 jaar toen de ontucht begon en deze duurde voort tot haar 6e. Ook heeft hij een 5-jarig vriendinnetje van het meisje misbruikt.

Verder heeft hij pornofilms bekeken in het bijzijn van het inwonende meisje. De Amsterdamse rechtbank had 30 maanden gevangenisstraf opgelegd waarna het Openbaar Ministerie in hoger beroep 32 maanden had geëist. Het hof vond een hogere straf op zijn plaats.

Het hof heeft het de verdachte zwaar aangerekend dat hij de lichamelijke integriteit van de zeer jonge slachtoffers op grove wijze heeft aangetast. Ook neemt het hof het hem ernstig kwalijk dat hij zich enkel door zijn seksuele verlangens heeft laten leiden, zonder zich er rekenschap van te geven welke nadelige gevolgen dit voor de slachtoffers zou hebben.