Start van hoofdcontent

Stad

nl

Weduwe Eggermont: 'Laat dood van Stefan een signaal zijn'

23 september 2014, 17.52 uur · Aangepast 24 september 2014, 00.37 uur

De vriendin van de doodgeschoten Stefan Regalo Eggermont heeft voor het eerst openlijk gesproken over de moord op haar vriend.

'Ik heb nooit getwijfeld of Stefan iets te maken heeft gehad met het criminele circuit, geen seconde. Hij was een open boek, zoiets zou hij nooit verborgen kunnen houden.' Dat zegt ze in gesprek met AT5's Bureau 020. Haar vriend werd op 13 juli dit jaar doodgeschoten in de Conradstraat in Oost, de politie denkt dat criminelen Eggermont hebben verward met het beoogde doelwit.

'Dat zat al langer in mijn achterhoofd, toen ik de bevestiging kreeg van het OM werd ik er heel emotioneel van. Ook omdat het de zinloosheid ervan zo groot maakt, het gaf een extra dreun.' Eggermont is hiermee het eerste onschuldige slachtoffer in de recente liquidatiegolf in de stad.

'Liquidaties dichterbij dan je denkt'
'Het had al veel eerder mis kunnen gaan, iedereen was er bang voor. Ik hoop door mijn verhaal te doen dat mensen inzien dat de liquidaties momenteel in Amsterdam wèl heel dichtbij zijn. Je bent geneigd te denken: "Zolang het mij niet treft en ze houden het bij elkaar, dan is het goed". Maar het is veel dichterbij dan je denkt. Laten we in godsnaam hopen dat het niet weer voorkomt, laat het een signaal zijn.'

Het gehele interview is vanavond vanaf 23.00 uur terug te zien op AT5.nl