Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Zondagsrust-club vangt bot bij nieuwe gemeenteraad

29 september 2014, 17.39 uur · Aangepast 30 september 2014, 11.18 uur

Goed nieuws voor de liefhebber van winkelen op zondag!

Het hele weekend winkelen blijft namelijk gewoon mogelijk als het aan de nieuwe gemeenteraad ligt. Was er ooit sprake van een verbod op zondagswinkelen dan? Nou, niet echt. Maar er zijn natuurlijk verenigingen die de Kalverstraat op zondag het liefst als een oase van rust zien. 

De Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Zondagsrust en de Zondagsheiliging bijvoorbeeld. Eind juni vroegen ze de nieuwe leden van het college in een vurig pleidooi om toch alsjeblieft 'alles in het werk te stellen om de zondag te eerbiedigen'. 'Het stemt ons tot droefheid dat bij velen van ons volk Gods Woord onbekend is geworden', aldus de vereniging. 

Maar Amsterdam en zondagsrust... Tsja, dat lijkt op voorhand geen gelukkig huwelijk te worden. Getuige ook het antwoord dat wethouder Ollongren onlangs aan de vereniging schreef. 'In verband met het toeristische- en handelskarakter van onze stad' zijn op zondag geopende winkels namelijk van groot belang. En hoewel het CDA in het verleden nog wel eens tegen heeft gestribbeld, steunt een grote meerderheid van de raad dit idee. 

Geen goed nieuws dus, voor de zondagsrust-club uit Rhenen. Niettemin krijgen de leden van ons college 'Gods zegen toegewenst bij de uitoefening van hun ambt'. Dat dan weer wel.