Start van hoofdcontent

Ajax

nl

De Boer houdt hoop op Lasse Schöne

29 september 2014, 20.30 uur · Aangepast 30 september 2014, 09.25 uur

Trainer Frank de Boer heeft goede hoop dat Lasse Schöne morgen voor Ajax kan starten in de uitwedstrijd tegen Apoel Nicosia in de Champions League.

'Ik schat die kans op 70 procent', zei hij vlak voor de training van zijn ploeg in het GSP-stadion van de tegenstander uit Cyprus. 'Hij voelt zich goed en heeft geen last. Alleen moeten we even afwachten hoe hij reageert na het schieten van de bal.'

Schöne ontbrak de laatste wedstrijden bij Ajax wegens een liesblessure. Hij is vooralsnog de meest waardevolle speler van de kampioen dit seizoen. 'Ik ga ook geen risico met hem nemen', zei De Boer. 'Als ik denk dat hij weer een terugval kan krijgen, dan speelt hij niet.'

De Boer zei verder op zijn hoede te zijn voor Apoel. 'k weet niet veel van het Cypriotische voetbal maar Apoel is een goede en ervaren ploeg met spelers van gemiddeld 28 jaar oud. We werden 2 jaar geleden uitgeschakeld door Olympique Lyon in de Champions League', weet De Boer.

'Maar Apoel won vervolgens gewoon van Lyon. Ze speelden ook goed tegen Barcelona', doelde hij op de nipte nederlaag van de kampioen van Cyprus in Camp Nou (1-0). De Boer is niet bang dat Apoel Nicosia Ajax gaat overrompelen, net als vorig seizoen Red Bull Salzburg en vorige week Feyenoord. 'Als we onder de druk uit voetballen, dan gaat de storm over', zei hij.