Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie schiet agressieve hond neer in Vondelpark

30 september 2014, 13.29 uur · Aangepast 3 oktober 2014, 19.59 uur

De politie heeft vanochtend in het Vondelpark een agressieve hond neergeschoten.

De lezingen over het incident lopen uiteen. Eén getuige vertelt dat de eigenaresse met haar hond op het voetpad liep toen een politieauto langzaam kwam langsrijden. 'De hond begon te blaffen, liep richting de auto en toen hoorden we ineens een knal.'

Een andere getuige meldt dat de hond is neergeschoten toen de eigenaresse werd gearresteerd. Weer een andere getuige vertelt dat agenten een zwerver wilden aanhouden en op dat moment werden aangevallen door de hond. Daarop zouden zij het beest in de poot hebben geschoten.

UPDATE: De politie heeft nu ook zijn kant van het verhaal verteld. De agenten waren op weg naar een melding elders in het park, toen zij uitstapten kwam er een agressieve hond op ze af rennen. Eén van de agenten werd aangevallen en gebeten, de hond rende vervolgens weg maar kwam andermaal op de agenten af. 

Een agent besloot toen het beest in de poot te schieten. De hond is niet levensbedreigend gewond geraakt en is overgebracht naar een dierenkliniek. De agent is naar het ziekenhuis gebracht om aan zijn been te worden behandeld.

De eigenaresse zal op een later moment worden uitgenodigd om op het politiebureau haar verhaal te doen. Zij wordt verdacht van het 'niet onschadelijk houden van een gevaarlijk dier'.