Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zorgen in Buitenveldert om verdwijnen bushaltes

30 september 2014, 21.38 uur · Aangepast 2 oktober 2014, 12.43 uur

Het GVB schrapt in 2015 een aantal bushaltes van lijn 62. Veel ouderen in de buurt zijn het hier niet mee eens omdat ze per 1 januari veel verder moeten lopen voor een bushalte.

Meneer Pieterse woont in Buitenveldert en legt uit waarom het juist in deze buurt vervelend is als er haltes verdwijnen. 'In Buitenveldert wonen vergeleken met andere wijken twee keer zo veel ouderen.' Zo ook mevrouw Van Klaveren. Zij moet straks ongeveer twee keer zo lang lopen en is bang dat de tocht naar de bushalte te zwaar wordt. 'Nu is het mooi weer maar met een paraplu en een volle boodschappentas red ik het niet.'

Lijn 62 wordt door ouderen uit Buitenveldert veel gebruikt om naar het Gelderlandplein te reizen. Daar zijn veel winkels maar is ook de huisarts gevestigd.

GVB
Het GVB heeft begrip voor de bewoners maar zet de veranderingen toch door. Woordvoerder Eric Bosman: 'GVB is een OV-bedrijf en dat betekent dat we voor het algemeen belang moeten kiezen. Als we moeilijke keuzes moeten maken kiezen we voor de grootste groep reizigers.'

De gemeente en het GVB raden reizigers die slecht ter been zijn, gebruik te maken van aanvullend openbaar vervoer. De wijkbewoners doen dit liever niet omdat het voor veel mensen duurder is dan een abbonnement van het GVB.