Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Schöne in de basis tegen Apoel Nicosia

30 september 2014, 21.47 uur · Aangepast 18 oktober 2014, 17.47 uur

Lasse Schöne keert dinsdagavond terug in de basisformatie van Ajax. De Deen is hersteld van een liesblessure en start in het Champions League-duel tegen Apoel Nicosia.

Schöne viel 2 weken geleden geblesseerd uit in het eerste duel van Ajax in de prestigieuze competitie voor clubteams met Paris Saint-Germain (1-1). Even daarvoor tekende hij voor de gelijkmaker.

Opstelling
Nick Viergever krijgt als centrale middenvelder de voorkeur boven Niki Zimling. Lucas Andersen start als linksbuiten. Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna beginnen op de bank. Voor Mike van der Hoorn is geen plaats in de 18-koppige selectie. De verdediger moet op de tribune van het GSP-stadion plaatsnemen.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander en Boilesen; Klaassen, Viergever en Serero; Schöne, Sigthorsson en Andersen. 

Ajax meldt zelfs overigens op Twitter dat de club, in tegenstelling tot afgelopen zaterdag in Breda, stipt op tijd bij het stadion aankwam. 

Stipt op tijd, anderhalf uur voor de aftrap, is de spelersbus van #Ajax gearriveerd bij het stadion. #apoaja #UCL pic.twitter.com/6Z6zfMeNwZ

— AFC Ajax (@AFCAjax) September 30, 2014

Terug in de basis: Lasse #Schöne!! #apoaja #UCL pic.twitter.com/4DESKswsmS

— AFC Ajax (@AFCAjax) September 30, 2014