Ajax speelt gelijk tegen Apoel Nicosia (1-1)

1 oktober 2014, 00.35 uur · Aangepast 20 oktober 2014, 14.20 uur

Ajax is er niet in geslaagd om vanavond Apoel Nicosia te verslaan in de Champions League.

In de eerste helft komt Ajax via Andersen op voorsprong. Aanvankelijk wordt een schot van Lasse Schöne gestopt door keeper Pardo waarna Andersen de rebound inschiet (0-1). Lang kunnen de Ajacieden niet genieten van de voorsprong want amper twee minuten later gaat de bal (ten onrechte) op de stip na een vermeende handsbal van Van Rhijn. Manduca tekent namens Apoel voor de 1-1.

In de tweede helft krijgen beide ploegen kansen maar geen van beide weet nogmaals te scoren.

Stand poule
Ajax staat met twee punten uit twee duels derde in de poule. Paris Saint-Germain heeft dinsdag de eerste overwinning geboekt in de Champions League. De Fransen, die in het openingsduel met Ajax gelijk speelden (1-1), wonnen voor eigen publiek met 3-2 van FC Barcelona.

Paris Saint-Germain (vier punten) staat eerste in de poule, Barcelona tweede (drie punten) en Apoel Nicosia staat met slechts één punt laatste.