Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stichting Scooterbelang tekent 'slachtoffers' op weg

1 oktober 2014, 14.29 uur · Aangepast 3 oktober 2014, 02.49 uur

De Stichting Scooterbelang heeft afgelopen nacht op een aantal drukke verkeerspunten in de stad, 'slachtoffertekeningen' aangebracht op de weg.

Op tien verschillende locaties is een 'plaats delict' van een verkeersongeval nagebootst. Met de actie wil de groep aandacht vragen voor de inhun  ogen desastreuze gevolgen, wanneer scooters de rijbaan op moeten. De stichting hoopt dat de gemeenteraad haar plannen gaat intrekken.

'Je kunt de klok erop gelijk zetten dat er ongelukken gaan gebeuren en daar is de Amsterdamse gemeenteraad dan verantwoordelijk voor. Het snelheidsverschil tussen auto's en vrachtauto's met 50 kilometer per uur en snorfietsen met 25 kilometer per uur is gewoon levensgevaarlijk. Een helmplicht gaat daarbij niet helpen om te voorkomen dat een snorfietser straks onder een vrachtwagen terecht komt', zo zegt de voorzitter van Scooterbelang, Remas Haverkamp.

Vandaag of morgen wordt er door de gemeenteraad vergaderd over de plannen. In de Tweede Kamer staat op 9 oktober een debat gepland over de situatie in de stad.