Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Onwel geworden' dieven stelen bankpassen bejaarden

1 oktober 2014, 19.38 uur · Aangepast 2 oktober 2014, 14.08 uur

Twee bejaarde vrouwen in Amstelveen en Noord zijn slachtoffer geworden van een nieuwe babbeltruc, de daders doen net alsof ze onwel worden en jatten vervolgens de pinpas van hun slachtoffers.

Het 88/jarige slachtoffer uit Amstelveen werd op 6 augustus op weg naar huis op de Van der Hooplaan aangesproken door twee vrouwen waarvan er één gllend op de grond lag. De andere vraagt de vrouw of ze een glas water heeft. 

De vrouw vertrouwt het niet en loopt door naar huis waar ze de twee vrouwen weer ziet staan. Ze dringen zich op en lopen met de vrouw mee haar huis in. binnen neemt de zieke vrouw een glas water om ´medicijnen´ in te nemen en gaat ze op de bank. Als de twee zijn vertrokken komt de vrouw er achter dat haar bankpas is verdwenen.

Zelfde truc, paar uur later
Een aantal uur later slagen de vrouwen in Noord samen met een derde vrouw weer in hun opzet. Dit keer laat een 85-jarige vrouw ze binnen in haar huis voor een glaasje water, na hun bezoek wordt de vrouw gebeld door haar bank en wordt haar pincode gevraagd. Met haar pas wordt daarna een aantal keer geprobeerd geld op te nemen. 

Van de dievegges zijn duidelijke beelden gemaakt, de politie is op zoek naar mensen die de vrouwen herkennen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.