Start van hoofdcontent

Stad

nl

Getuigen achtervolging Wibautstraat: 'Het leek wel een actiefilm'

2 oktober 2014, 02.53 uur · Aangepast 3 oktober 2014, 21.15 uur

Voorbijgangers die op de Wibautstraat liepen werden woensdagavond verrast door de massale politie-inzet, nadat een auto op politiemensen was ingereden.

De politie wilde een grijze Volkswagen met twee inzittenden op de Wibautstraat ter hoogte van club Trouw controleren, waarna de wagen op hen inreed. De agenten losten hierop schoten. 'Ik hoorde twee schoten en geschreeuw. Toen ik naar buiten keek was er eigenlijk al meteen politie', aldus een bewoner.

Een vrouw zag de opgeroepen versterking van de politie vervolgens richting club Trouw scheuren. 'Er reden echt wel vijftig politieauto's, busjes en motorrijders die kant op. Mijn man en ik liepen op het trottoir en moesten echt twee keer opzij springen.'

Een paar minuten later kwamen de politie-eenheden weer haar kant op. De wagen van de overvallers was namelijk ter hoogte van de Ruyschstraatuit de bocht uit gevlogen en tegen een fietsenrek geknald. Een geparkeerde scooter kwam onder de wagen terecht. 

De achtervolging maakte veel indruk op de bewoners. 'Ik dacht dat ik in een vrij rustig buurtje woonde, hier aan de Amstel, maar nu kun je zien dat ook hier dit soort dingen gebeuren.'