Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie verdenkt Eaneas L. niet van doodschieten Eggermont

7 oktober 2014, 23.27 uur · Aangepast 10 oktober 2014, 17.26 uur · Foto: Martin Damen

De politie heeft vanavond laten weten dat zij in Eaneas L., niet de schutter ziet die Stefan Regalo Eggermont heeft vermoord.

In het programma Opsporing Verzocht zegt een woordvoerder dat Eaneas L. niet voldoet aan het signalement van de vermoedelijke schutter. De schutter is een lichtgetinte man van tussen de 18 en 24 jaar, van ongeveer 1.70 meter lang, met kort zwart haar dat aan de zijkanten was opgeschoren. De advocaat van L. liet vandaag al weten dat zijn cliënt een donkere huidskleur heeft en daarom niet de dader kan zijn.

De politie heeft Eaneas L. aangehouden, omdat bij een huiszoeking bij hem thuis een pistoolmitrailleur gevonden werd. Uit forensisch onderzoek blijkt dat datzelfde mitrailleur gebruikt is bij de moord op Eggermont

Verder liet de politie vanavond weten ook op zoek te zijn naar een zwarte Volkswagen Polo van een ouder model. Het kenteken van die auto begint met de cijfers en letters 70-RX. De auto zou mogelijk betrokken zijn bij de brute moord, waarbij de daders Eggermont aanzagen voor iemand anders.