Start van hoofdcontent

Stad

nl

Geef winkeliers Jan Evertsenstraat subsidie voor camerasysteem

8 oktober 2014, 09.50 uur · Aangepast 9 oktober 2014, 12.59 uur · Foto: Cecile

Winkeliers in de Jan Evertsenstraat zouden subsidie moeten krijgen voor een speciaal camerasysteem zodat de politie straks live kan meekijken bij verdachte situaties.

Dat meldde de voorzitter dagelijks bestuur in West Gerolf Bouwmeester aan de bestuurscommissie. Zo'n zestig procent van de winkeliers in de straat heeft al camera’s, het is met deze systemen niet mogelijk om live mee te kijken. De rest van de winkels heeft overigens helemaal geen camera’s.

Met het systeem kan de politie dus wel live meekijken en eventueel waar nodig ingrijpen. Ook burgemeester Van der Laan vindt het volgens Bouwmeester een goed plan, zelf zegt hij er ook ontzettend blij mee te zijn.

De roep om cameratoezicht werd luider na een aantal zeer geweldadige overvallen op onder meer juwelier Jan Eef. Burgemeester Van der Laan en hoofdcommissaris Aalbersberg lieten ook al blijken voorstander van cameratoezicht te zijn.

Burgemeester Van der Laan is degene die uiteindelijk een beslissing moet nemen over het camerasysteem in winkels of camera's op straat.