Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemeente tégen 'bierwaterfiets'

9 oktober 2014, 10.55 uur · Aangepast 11 oktober 2014, 17.26 uur · Foto: taxi1108

Het stadsbestuur heeft de vergunningaanvraag van een bedrijf dat 'bierwaterfietsen' op de markt wil brengen, in een eerder stadium al afgewezen.

Vorige maand ontstond ophef toen het bedrijf achter de bierfietsen in de stad, ook een vergunning aanvroeg voor de zes 'amfibikes'. De PvdA stelde vragen aan de burgemeester en Eberhard van der Laan laat weten dat de gemeente in juli de vergunningaanvraag al heeft afgewezen.

Het bedrijf achter de bierwaterfietsen is echter vervolgens naar de bezwarencommissie gestapt, die nog uitspraak moet doen. Het college neemt de uitspraak van de commissie mee, maar hoeft die niet te volgen. Een definitieve uitspraak komt nog.

De gemeente benadrukt dat de aanvraag van het bierfietsenbedrijf niet specifiek om 'bierwaterfietsen' gaat, maar gewone waterfietsen. Toch laat de burgemeester in de beantwoording van de vragen van de PvdA weten dat hij niet heel warm wordt van het idee van een eventuele bierwaterfiets. Wat hem betreft omdat 'alcohol en verkeer niet samengaan'.