Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slachtoffer schietpartij De Pijp ontsnapte eerder aan aanslag

15 oktober 2014, 00.17 uur · Aangepast 17 oktober 2014, 09.03 uur

De man die die zondagochtend 14 september in zijn been werd geschoten in De Pijp, was eerder ook al het doelwit van een moordaanslag. Net als toen ontsnapte hij vorige maand ook ternauwernood, zoals te zien is op onderstaande beelden.

Hij werd om 6.15 uur een keer of vijf beschoten. De man kreeg een kogel in zijn been, de rest van de schoten wist hij rennend te ontwijken. 'De kogels die eigenlijk ook voor hem waren bedoeld, schoten levensgevaarlijk alle kanten op', zei de politie dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht.

De man was zaterdagnacht wezen stappen met vrienden. De groep kreeg bij een urinoir aan het Kleine Gartmanplantsoen naast het Leidseplein slaande ruzie met een aantal anderen. Het slachtoffer raakte niet gewond, twee anderen wel. Hij bracht een van hen naar het ziekenhuis.

Daar kreeg hij ruzie met ziekenhuispersoneel, beveiligers zetten hem uit het gebouw. Vervolgens gaat het slachtoffer naar club Abe aan de Amstelstraat. Ergens na 5.00 uur vertrekt hij, om 6.15 zet hij zijn scooter op zijn vaste parkeerplaats aan de Van Ostadestraat. Volgens de politie heeft de dader hem opgewacht. Op deze beelden van een bewakingscamera is te zien wat er dan gebeurt.

Sisha-Lounge
In 2011 is er ook een aanslag op hem gepleegd in een Amsterdamse shishalounge. Ook toen is hij op het nippertje aan de dood ontsnapt.