Start van hoofdcontent

Stad

nl

Beautiful City duikt in de Amsterdamse diamantindustrie

21 oktober 2014, 14.35 uur · Aangepast 24 oktober 2014, 18.55 uur

Amsterdam is de stad van creatieve en innovatieve ondernemers. In het AT5-programma Beautiful City staan elke aflevering zes van deze ondernemers centraal. Zij vertellen over hun passie, ambitie en over ondernemen in Amsterdam.

Amsterdam en de diamant zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al in de zeventiende eeuw vestigden zich hier de eerste diamantslijpers. In de negentiende eeuw werd de diamantindustrie zelfs één van de belangrijkste bedrijfstakken van de stad.

En die sterke binding met diamanten voel je ook bij diamantair Robert Reuter. 'Ik stam af uit een eeuwenoude diamantwerkersfamilie, mijn opa en overgrootvader waren diamantslijpers. Dus de kennis over diamanten heb ik met de paplepel ingegoten gekregen. Ik keek al naar diamanten vanaf mijn vaders knie.'

Het vak van diamantslijper is echter niet meer zo populair als vroeger. 'Bij ons worden nog echt sieraden ontworpen en geproduceerd en natuurlijk verkocht. Wij zijn trots op onze ambachtelijke producten, maar het is toch een beetje een uitstervend beroep'.

Meer portretten van Amsterdamse ondernemers zie je in Beautiful City.