Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schokkende foto: schotwond slachtoffer café De Zon

16 oktober 2014, 17.21 uur · Aangepast 5 oktober 2020, 11.45 uur
Door Koen Bugter · Foto: Schietpartij bij cafe De Zon oktober 2014. Foto: Martin Damen

De nietsvermoedende omstander die vrijdagavond neergeschoten werd in café De Zon, laat op foto's zijn verwondingen zien.

De 48-jarige man vertelde gisteren al aan AT5 hoe hij als onschuldigde omstander in café De Zon zat, toen hij opeens het doelwit werd in een kogelregen. Hij werd in zijn been geraakt. Op foto's is te zien hoe erg zijn verwondingen zijn. Hij werd vandaag wel ontslagen uit het ziekenhuis. Een andere man, 32 jaar, raakte kritiek gewond.

Beide mannen zouden nietsvermoedende omstanders zijn geweest. Het vermoedelijk daadwerkelijke doelwit, Marchano P., ontkwam aan de schutters. Dezelfde schutters openden na de schietpartij in De Zon ook nog het vuur op politieagenten toen zijn via de A10 vluchtten.

Schokkend beeld: schietwond in been van slachtoffer #schietpartij cafe De Zon #Amsterdam @AT5 http://t.co/MgAJ604owU pic.twitter.com/1M2UemgFLp

— Cecile van de Grift (@Cecilevdgrift) October 16, 2014

Staatsliedenbuurt
De schietpartij lijkt op een poging tot liquidatie die onderdeel uitmaakt van de onderwereldoorlog die de stad al twee jaar lang teistert. Ook de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt en de moord op Gwenette Martha waren heftige afrekeningen in dit conflict.

Afgelopen zomer kwam er in dit conflict al een onschuldige Amsterdammer om het leven. De teller lijkt nu op drie onschuldige slachtoffers te staan.