Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Concertgebouw omgetoverd tot deephouse club

18 oktober 2014, 14.25 uur · Aangepast 20 oktober 2014, 00.34 uur

Tijdens ADE kan er massaal worden gedanst op de meest hippe en moderne locaties. Naast de normale clubs zijn er ook een aantal heel bijzondere zalen die hun deuren openen voor het publiek.

Zalen waar bijvoorbeeld normaal naar heel andere muziek wordt geluisterd. Gisteren vormde de grote zaal van het Concertgebouw het toneel voor Dream Don't Sleep.

Het publiek ging los op de muziek van dj's als Maceo Plex, Danny Daze en Miss Melera, gadegeslagen door de klassieke meesters die normaal deze indrukwekkende zaal vol krijgen. 'Het is raar om Mozart en Bach op de muur te zien staan, terwijl er deephouse beats uit de speakers komen," aldus een enthousiaste bezoeker.

Vijf keer per jaar verandert de Grote Zaal in een club. Daar worden de stoelen weggehaald en de cello's maken plaats voor de dj boot. Het is een locatie die je niet zou verwachten, maar ik denk juist dat dat het verschil maakt', aldus Roos van der Donk, manager zaalverhuur van het Concertgebouw.'Je kunt ook naar een club die helemaal voor dance is gemaakt, maar dit geeft net een andere sfeer en ik denk dat bezoekers dat heel erg leuk vinden.'