Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eigenaar Club Lite: 'Dit konden we niet voorkomen'

19 oktober 2014, 14.59 uur · Aangepast 20 oktober 2014, 21.55 uur · Foto: Google Street View

De 33-jarige Serviër die vanochtend - vermoedelijk door een overdosis drugs - overleed, was al uren niet meer op het feest in Club Lite.

In de club aan de Jan van Galenstraat was een dancefeest dat onderdeel uitmaakte van het Amsterdam Dance Event (ADE). De 33-jarige man was echter al uren voor zijn overlijden vertrokken bij het feest, wellicht om elders door te feesten. Dat zegt Shanto IJzendoorn, de eigenaar van Club Lite.

'Ik ben enorm geschrokken', zegt IJzendoorn tegen AT5. 'Ik ben vanochtend uit bed gebeld door de bedrijfsleider. We hebben het feest direct stopgezet. De muziek ging meteen uit.'

Niet kunnen voorkomen
IJzendoorn denkt dat de 33-jarige Serviër en zijn vrienden hun auto in de buurt van Club Lite hadden geparkeerd. Toen de man onwel werd, wisten zijn vrienden niet welk nummer zij moesten bellen voor de hulpdiensten. Daarom renden zij naar de portier. Die belde 112 en ambulancemedewerkers probeerden nog tevergeefs de man te reanimeren.

'Dit konden we niet voorkomen', zegt IJzendoorn. Club Lite had juist veel maatregelen genomen om dit tegen te gaan. 'Er is goed gefouilleerd en ook drugs gevonden, die we in beslag hebben genomen en aan de politie hebben overgedragen.' IJzendoorn twijfelt of hij volgend jaar weer een ADE-feest wil organiseren. 'Mijn eerste reactie is nu even: nee.'

De 33-jarige Serviër was niet het enige slachtoffer vannacht. Bij de Westergasfabriek werd een 21-jarige man onwel, vermoedelijk ook door drugs. Hij vecht nog voor zijn leven.