Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdammer zoekt zelf naar resten op rampplek MH17

19 oktober 2014, 20.47 uur · Aangepast 22 oktober 2014, 14.32 uur

De Amsterdamse Robby Oehlers zoekt op eigen gelegenheid in Oekraïne naar resten van zijn nichtje Daisy. Zij kwam om bij de ramp met vlucht MH17 en is nog altijd niet geïdentificeerd.

Van de twintigjarige Daisy Oehlers ontbreekt tot nu toe ieder spoor, zo vertelt Robby aan de NOS. Van haar vriend Bryce is alleen een voet gevonden. Haar familie is gefrustreerd. Ze snappen niet dat er wel journalisten op de rampplek werken, maar geen onderzoekers. Daarom besluit Robby Oehelers zelf naar zijn nichtje te zoeken. Afgelopen vrijdag vloog hij naar Oekraïne.

Voor hij vertrok legde hij contact met de rebellen in Donesk. Zij vertellen hem dat hij welkom is en zeggen hulp toe. In Oekraïne aangekomen komt daar echter niets van terecht. Robby moet in zijn eentje het immense rampgebied doorzoeken. In de reportage die de NOS maakte over zijn zoektocht vindt hij een koffer die van Daisy zou kunnen zijn.

Nu Robby met eigen ogen de rampplek heeft gezien beseft hij dat het niet haalbaar is om zelf het hele gebied uit te kammen. 'Er is geen beginnen aan. Het gebied is te groot.' Ook heeft hij begrip voor het feit dat het Nederlandse onderzoek is opgeschort.