Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Zoektocht Amsterdammer op rampplek MH17 onverstandig'

20 oktober 2014, 09.28 uur · Aangepast 20 oktober 2014, 17.47 uur

Het is geen goed plan voor nabestaanden om op eigen gelegenheid af te reizen naar de crashsite van MH17 in Oekraïne, dat zegt het ministerie van Veiligheid en Justitie in reactie op het nieuws dat de Amsterdammer Robby Oehlers op de plek is om naar sporen

'Buitenlandse Zaken heeft een negatief reisadvies gegeven', zegt een woordvoerder van Veiligheid en Justitie in een reactie in het Algemeen Dagblad. 'Wij geven aan dat het voor eenieder onverstandig is om erheen te reizen en we raden aan om zo snel mogelijk het gebied te verlaten.'

De SP ziet in de zoektocht van Oehlers een teken dat de rampplek toch toegankelijk is, hoewel het kabinet zegt dat de gevaren te groot zijn. 'Als burgers zoals deze mijnheer naar dit gebied kunnen, is het tocht ook te doen voor onderzoekers', aldus Kamerlid Harry van Bommel.

De Amsterdammer Robby Oehlers zoekt op eigen gelegenheid in Oekraïne naar resten van zijn nichtje Daisy. Zij kwam om bij de ramp met vlucht MH17 en is nog altijd niet geïdentificeerd.

@chuckravin1 for now, I DONT CARE IK WIL MN NICHTJE TERUG EN HAAR VRIEND.... Ik geef niets om politiek ik geef om levens. Got it?

— Robby Oehlers (@RobertOehlers) October 19, 2014