Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Thuishaven verrast ADE-publiek met octopus op stelten

20 oktober 2014, 14.44 uur · Aangepast 21 oktober 2014, 00.24 uur

Tussen alle grootschalige en vooral dure feesten tijdens het Amsterdam Dance Event, was Thuishaven de absolute rebel.

Kaartjes kosten een tientje, feestjes gingen alleen door als het lekker weer is en de organisatie probeerde het publiek te verrassen met het thema circus. 

'Circus Casablanca stopte ermee, dus we konden de tent overnemen. We wilden altijd al iets met circus doen dus we dachten: we doen het gewoon',zegt organisator Jordi. Tijdens het eten van een frietje buiten de circustent werden de bezoekers vermaakt door jongleurs en een octopus op stelten, alles om het circusgevoel vast te houden.

Naast de grote tent stond nog een kleinere tent waar ook techno werd gedraaid. Ook is er een saloon neergezet waar uitsluitend nineties muziek wordt gedraaid. Voor ieder wat wils dus en dat is precies wat de organisatoren willen nastreven.

'Er is veel van hetzelfde, wij proberen iets toe te voegen en wat anders te doen,' aldus Jordi. Wat Thuishaven vooral zo anders maakt, zijn de vriendelijke prijzen. 'De prijs-kwaliteitverhouding is supergoed, ik ben natuurlijk ook maar een arme student,' vertelt één van de bezoekers. 'Dat maakt Thuishaven een perfect festival.'