Start van hoofdcontent

Stad

nl

D66: Xtc gewoon weer testen op de dansvloer

21 oktober 2014, 19.37 uur · Aangepast 22 oktober 2014, 12.15 uur

D66 wil af van het zero tolerance beleid van xtc. De grootste partij van de stad wil dat pillen gewoon weer kunnen worden getest op de dansvloer.

'Volgens het Trimbos Instituut wordt er op zestig procent van de feesten drugs gebruikt. Dan zullen we een veilige omgeving moeten creëren. Door het te kunnen testen op die feesten en het liefst nog ver daar voor', aldus D66-gemeenteraadslid Reinier van Dantzig.

Daarnaast wil Dantzig dat gebruikers beter worden voorgelicht over de gevaren en vindt hij dat mensen niet bang moeten zijn om met hun drugsproblemen naar de beveiliging of de EHBO te gaan.

De Stichting Adviesbureau Drugs vindt de conclusie van D66 te voorbarig en te kort door de bocht. Zij vinden eigenlijk dat de politiek zich veel terughoudender moet opstellen in het debat over drugs.

Drugsdoden
Maandag werd bekend dat er tijdens het ADE-weekend in ieder geval drie mensen om het leven zijn gekomen. Drugsgebruik speelt in deze drie gevallen mogelijk wel een rol. Naar aanleiding van de drie fatale slachtoffers waarschuwde de politie maandag voor mogelijk vervuilde xtc-pillen.

In het AT5-programma de Stelling van Amsterdam wordt er verder gediscussieerd over het testen van drugs op de dansvloer.

Anoniem