Start van hoofdcontent

Stad

nl

Omwonenden vrezen overlast Wintermarkt Rembrandtplein

23 oktober 2014, 13.13 uur · Aangepast 26 oktober 2014, 12.43 uur

Omwonenden vrezen voor overlast nu de jaarlijkse Wintermarkt mogelijk naar het Rembrandtplein verhuist. In de aangevraagde vergunning staat de mogelijkheid tot versterkte muziek tot 2.00 uur 's nachts.

'De muziek, zoals die vaker bij events op het plein ten gehore wordt gebracht, golft over de huizen van de Bakkerstraat heen en is duidelijk hoorbaar in de directe omgeving', stelt bewoner Thom Rijpstra.

'De slaapkamers van de woningen aan de Paardenstraat en Amstel bevinden zich aan de binnentuin en krijgen het volle geluid naar binnen. Dat terwijl de gemiddelde bewoner zo rond 22.00 - 23.00 uur wil gaan slapen. Dat wordt ons onmogelijk gemaakt voor een periode van 8,5 week.'

Volgens organisator Frans Stuy hebben de omwonenden niets te vrezen. 'Er komt alleen een kerstkoor en achtergrondmuziek. De mensen krijgen precies wat ze willen. Ik snap niet wat het probleem is.' Stuy zegt dat als mensen toch wat te klagen hebben, ze dat bij hem kunnen melden.

De gemeente laat weten dat de versterkte muziek wel in de vergunningsaanvraag staat, maar dat dit dinsdag door het stadsdeel is afgewezen. De Wintermarkt stond vorig jaar eenmalig op het Damrak, maar dat had volgens de gemeente te weinig allure.