Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: Aanhouding met mysterieuze arrestatiebusjes Cornelis Lelylaan

23 oktober 2014, 18.16 uur · Aangepast 25 oktober 2014, 13.18 uur · Foto: Erwin

Zo'n acht arrestatiebusjes van de politie scheurden vanmiddag met loeiende sirenes door de stad. Op de Cornelis Lelylaan werd een verdachte aangehouden.

Getuigen zagen rond 14.00 uur de busjes vanuit Noord richting de Cornelis Lelylaan racen, die zelfs deels werd afgezet voor de stoet. Later zagen andere getuigen de busjes met loeiende sirenes bij het Leidsebosje.

De politie wil weinig kwijt over de opvallende stoet busjes. Ze blijken ook niet van de Amsterdamse eenheid te zijn, maar een ander. Welke wil een woordvoerder niet zeggen, 'omdat ik bang ben om eventueel het onderzoek te verstoren'.

Wel laat de woordvoerder weten dat er mogelijk een arrestatie heeft plaatsgevonden en dat het om een lopend onderzoek gaat.

UPDATE 14.53 uur
De actie is nog altijd bezig, laat de politie weten. Over een uur hopen ze meer te kunnen zeggen over de actie en welke politie-eenheid er voor verantwoordelijk is. AT5 belde met andere eenheden. De eenheden Rotterdam, Oost-Brabant, Oost-Nederland, Noord-Holland, Midden-Nederland, de Landelijke eenheid, Nationale Politie en de marechaussee ontkennen dat of weten niet of zij verantwoordelijk zijn voor de aanhouding.

UPDATE 16.00 uur
De politie laat weten dat het een arrestatieteam van buiten de stad betreft die op verzoek van de Amsterdamse politie de aanhouding heeft verricht. De politie heeft één verdachte aangehouden naar aanleiding van een 'ordinaire' geweldszaak in de stad. Welke zaak wil de politie niet zeggen, maar wel dat het niets te maken heeft met terrorisme of een liquidatie. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

@AT5 die toenet over de overtoom reden waren van die soort burger auto's met sirene en blauwe zwaailichtenil wil ik ook wel weten waarom.

— Conniemamarazzi (@conniemamarazzi) October 23, 2014
Erwin